iOPENERS, FUN & QUOTES

Technofilosofie.com staat, hopen we dan toch, vol met interessante inzichten (we noemen ze iOpeners). De belangrijkste verzamelen we op deze pagina en daarbij staan hier allerlei andere vreemde, leuke en belangrijke inzichten uit de wereld van de technologie. We hebben ze verzameld conform het oude, vertrouwde Wist-Je-Dat-Model.

Have Fun!

Wist je dat er nooit Robotleraren zullen komen?
Eigenlijk is het heel eenvoudig. Stel dat er software is die zo slim is, dat deze jou van alles kan leren. Dan heb je waarschijnlijk ook software die hetgeen dat jij geleerd hebt beter kan. En goedkoper. Dat is de catch 22 van de robotleraar. Lees er hier meer over.

Eén:
Je bent NIET toevallig verslaafd aan je mobiele telefoon/apps/social.
Er is een directe relatie tussen de psychologie van de fruitautomaat en het ontwerp van je mobiele telefoon / apps / social. Oftewel, de lessen van de gokindustrie worden door de tech industrie ingezet om jouw gewoontes vormen rond uw slimme telefoon. Om je verslaafd te maken dus. En het werkt.

Twee:
Personal Data Coach is hét beroep van de toekomst
Met de opkomst van Quantified Self Beweging (mensen die van alles aan zichzelf meten) ontstaat ook een nieuw beroep: De Personal Data Coach. Immers, hoe meer je meet, hoe meer al die data moet worden gecombineerd, geïnterpreteerd en omgezet in adviezen. Daar heb je zelf geen tijd voor en geen kaas van gegeten. Daarom, de Personal Data Coach.

Drie:
Wij krijgen straks betaald voor onze aandacht
Informatie groeit exponentieel, maar onze aandacht blijft beperkt tot 24 uur. Het resultaat, schaarste! Onze aandacht is waardevol – vraag en aanbod – en dus zullen wij straks betaald worden als we een site bezoeken, een advertentie bekijken of ons begeven op een social website.

Vier:
Gedeelde smart, dát bestaat straks niet meer.
Dat dé werkelijkheid niet bestaat, dat wisten we natuurlijk al langer. Máár het zal straks alleen maar eenvoudiger worden om jouw eigen werkelijkheid te creëeren. Hetzij door Virtual/Mixed Reality Brillen, hetzij door technologische ontwikkelingen die het mogelijk maken dat jij iets anders beleeft dan de persoon naast je. De werkelijkheid veranderen is zo 2017, je moet je beleving van de werkelijkheid veranderen. Veel makkelijker.

 

(We bouwen nog aan de lijst!). Suggestie, laat het ons hieronder weten!

Geef een reactie