TOOLS

Wij bouwen samen met studenten gratis tools, die je helpen om beter na te denken over de impact van technologie. We bestrijden, kun je zeggen, vuur met vuur, alhoewel het vooralsnog om een bosbrand gaat, die we bestrijden met een waakvlam. De twee producten die af zijn en veel gebruikt worden staan hieronder. Een derde product, de SMOMBIE RUN, is in de maak!

DE CEPTCHA

Miljoenen mensen moeten elke dag bewijzen aan een robot dat ze geen robot zijn, door robotdingen te doen. Ze doen een CAPTCHA. Ze selecteren plaatjes met verkeerslichten. Ze zetten vinkjes. Ze typen wazige woorden over. CAPTCHA’s zijn vernederend, beledigend en zelfs onmenselijk. En, je werkt ook nog eens voor het technologiebedrijf. Daarom bouwden wij een CEPTCHA. Een test die een beroep doet op je diep menselijke kwaliteiten (humor) en waarbij je kunt bewijzen dat je een mens bent in plaats van geen robot. CEPTCHA is gratis, voor iedereen, hier lees je er meer over of op www.ceptcha.com!

TECHNOLOGY IMPACT CYCLE TOOL

In 2020 bouwden wij een tool, die je helpt om de impact van elke technologie te beoordelen. Inmiddels zijn er bijna 1250 technologieën mee beoordeeld en voegden we er 10 crashcourses aan toe, die ook heel veel gebruikt worden.

De tool is gratis te gebruiken, voor iedereen en te vinden op www.tict.io. Hier lees je er nog veel meer over.