COMPOTE OF COMPLOT

We maakten een gratis te downloaden kaartspel met als thema complottheorieën en als doel om het pro-actief gezellig te houden aan de Kerstdis.

Daarnaast kunt u een luxe versie met plaatjes bestellen voor 17,50 euro (ex. verzenden). Nog veel leuker! Stuur daarvoor een mail met uw adres en 06 (voor een tikkie – IBAN kan ook) naar rens@technofilosofie.com.

Over het spel:
Straks zijn er weer feestdagen. Gezellig met de hele familie aan de kerstdis of gourmetten met oud en nieuw. Of Pasen. Of verjaardagen. Maar wat als er plotseling, tussen de garnalencocktail en de kalkoen door, complottheorieën op tafel komen. Wat als Ome Henk gelooft dat Bill Gates ons micro-chipt via de vaccins? Of dat kinderen autistisch worden als ze worden gevaccineerd? Wat als Tante Annie denkt dat de aarde plat is? Of die éne neef die een heel verhaal begint over vogels die niet echt zijn, of reptielen van de planeet Alpha Draconis. Wat als het slimmere nichtje wijst op Edward Snowden en dat die achteraf gelijk had? Wat dan? Hoe houden we het dan nog een beetje gezellig?

Juist!

Precies daarom ontwierpen wij het gezelschapsspel: ‘is het een complot theorie of een compote theorie?’ In het spel word je uitgedaagd om te raden of iets een complot,- of compotetheorie is én of het waar is of een beetje waar of van de (com)pot gerukt?

Meer, uitleg? Hier het interview bij Spijkers met Koppen!

 

Je kunt het nu gratis downloaden, hier: https://welgeen.nl/complot/

Of bestellen: mail even een adres en een 06 (voor een tikkie, of geef aan als je dat niet wilt) naar rens@technofilosofie.com

Bijvoorbeeld:

Fruittelers wereldwijd verzwijgen angstvallig dat appelmoes voor 2% uit fijngemalen rupsjes bestaat. Complot of compote? En waar, of een beetje waar, of helemaal niet?

Of: Hoogwaardigheidsbekleders stampen kinderen tot moes, zodat het zeldzame adrenochrome (geoxideerde adrenaline) vrij komt. Complot of compote? En waar, of een beetje waar, of helemaal niet?

Gezellig! Voer voor een leuk gesprek. En als het spel uitgespeeld is, kunt u ook nog met de kaarten kwartetten. Heeft u voor mij in de categorie pedo’s, Jaap van Dissel? Het spel is leuk, educatief en vrijwel alle beroemde complottheorieën komen langs.

Download of bestel het nu!

Hier vind je wat meer uitleg en de spelregels, maar verzin vooral ook je eigen regels en gesprekken!

Het spel is een initiatief van technofilosoof Rens van der Vorst (docent, onderzoeker, denker, spreker, auteur van Waarom je altijd wilt winnen van je Navigatiesysteem en de man achter www.technofilosofie.com) en Chris Geene en Pieter Wels, docenten, ontwerpers en programmeurs van https://welgeen.com.