DIGITALE GREMLINS

Vanaf maart 2023 ligt mijn nieuwe boek in alle online winkels en ook in een flink aantal fysieke boekhandels. Het is een belangrijk boek. Het gaat er namelijk voor zorgen dat jij je beter gaat voelen over je gebruik van digitale technologie en misschien wordt de wereld er ook wel beter van. Dat zou mooi meegenomen zijn!

‘Slimme hacks en hilarische inzichten over de invloed van digitale technologie in ons leven’

Het boek in het kort:
Digitale technologie heeft ons leven een stuk gemakkelijker gemaakt. Van appen tot eten bestellen, er is altijd wel een digitale dienst waarmee het nóg sneller, simpeler en goedkoper kan. Maar meer efficiëntie betekent ook minder ruimte voor improvisatie, voor toeval, voor humor, voor spontane gesprekken. Eigenlijk helpen we vooral de grote technologiebedrijven aan nog meer geld, macht en data.

Volgens technofilosoof Rens van der Vorst is het tijd om de controle terug te pakken. Hoe? Je hoeft alleen maar de digitale gremlin in jezelf wakker te kussen. Een gremlin is een mythisch wezentje met aanleg voor mechanica. Hij saboteert het systeem. Een beetje. Op een slimme manier. Een manier die leuk is, weinig moeite kost en waar je niet technisch voor hoeft te zijn.

Wil jij je beter voelen over je gebruik van digitale technologie? Wil jij technologie waarin onze waarden centraal staan? Wil jij niet langer passief toekijken maar actie ondernemen? Sluit je dan aan bij het leger digitale gremlins. Samen pakken we de controle terug en maken we de wereld steeds een beetje beter.

Hieronder later veel meer. Voor een gesigneerde versie en gremlinacties die andere mensen insturen kun je naar  www.digitalegremlins.nl.

In de Pers:
Hyperkapitalisme en technologie als giftige cocktail. AG Connect.
Mensen als verwende wezens. OD – magazine
Happy Kim is happy met het boek. Happy Kim.
Netflix voor een betere wereld in BN De Stem
Pak er gerust een bak popcorn bij op Managementboek
Onschuldige sabotages in Eindhovens Dagblad
Je geld en je data: Marie Claire
Een grote grap: De Volkskrant.
Subliem! Het Financieele Dagblad.
Een negen – min van de huiskrant (Bron!)
Weer je tegen de gevaren van digitale technologie in Friesch Dagblad
In Nederland kennen ze me als Lul van der Vorst: Interview in De Morgen
Niet scrollen maar schoppen. Recensie op EOS.
Ingenieurs, ik ben niet de vijand. Recensie op De Ingenieur.