SPREKER

Bepaalt jouw FitBit hoe vaak je seks hebt? Hebben IT-architecten een identiteitscrisis? Kun je buienradar wel vertrouwen? Is Fortnite voor watjes? Waarom is klagen via sociale media een slecht idee? Waarom zie ik alleen lelijke vrouwen op Tinder? Wat kunnen we leren van Pornhub? Leven we in een Paradise voor Nerds?

Ik geef heel vaak presentaties over technofilosofie. Tegenwoordig gaan die presentaties vaak over mijn nieuwe boek: waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem. In dat boek beantwoord ik de 100 belangrijkste technologische vragen van deze tijd. Dat kan ook tijdens mijn presentaties. Het publiek kiest de vragen, ik geef de antwoorden. Dat houdt de presentaties dynamisch, leuk en steeds anders! Mijn presentaties zijn aan de oppervlakte hilarisch, maar ze bevatten wel degelijk een serieuze boodschap: we moeten leren om harder en beter na te denken over onze relatie met technologie.

Eerst lachen, dan denken!

Hieronder krijg je een idee van wat ik bedoel:

Mijn presentaties gaan over robots, ai, deep learning, deep fakes, big data, op afstand bestuurbare kakkerlakken, smartphones, slimme vorken, virtuele kippen, konijnen in de wolken, drones, e-mailgedrag, sociale media en nog veel meer.  Sommige presentatie gaan wat meer over mijn vorige boek Appen is het Nieuwe Roken. Een inspirerend, confronterend en belangrijk verhaal over onze relatie met onze smartphones. En nog leuk ook.

Ik heb het al zo vaak verteld, dat ik inmiddels precies weet welke grappen werken en welke niet. En ik weet ook dat het publiek altijd geïnspireerd achter blijft. Ik vind het belangrijk om deze boodschap te delen, dus ik kom graag en je betaalt me in geld of boekjes of niet. Het ligt er een beetje aan wat voor klant je bent. Meestal ben ik de keynote, maar ik doe ook lunchbijeenkomsten, workshops, kleine conferenties, en ga zo maar door.

Doelgroep: Mijn presentaties gaan over technologie, maar je hoeft er geen verstand van technologie voor te hebben. Iedereen heeft namelijk te maken met digitale technologie. Ik gaf mijn presentaties met groot succes aan: programmeurs, managers, ouders, kinderen, factureerders, leraren, studenten, bejaarden, kassen-magnaten, bestuurders, raadsleden, hippe marketingjongens, publiek in een comedyclub, literaire types. Echt iedereen dus.

Wil jij mij een keer als spreker, mail dan naar rens@technofilosofie.com of boek me via de spreker.

Nog wat meer video’s hieronder: