SPREKER

Ben je op zoek naar een presentatie die zowel informatief is, die je aan het denken zet, die schuurt en tegelijkertijd hilarisch is? En ook nog te betalen? Dan moet je mij hebben! Mijn presentaties draaien om vragen als: Hoe blijven we mens in tijden van digitale technologie? Wanneer maakt technologie het leven beter en nog belangrijker wat is beter? 

Wat vertel ik?

Mijn verhaal gaat over de invloed van moderne, digitale technologie op ons leven. Hoe leren we beter nadenken over onze relatie met digitale technologie? Wat betekent de opkomst van AI, CHATGPT, big data, crypto, NFT’s, sociale media, web 3.0, smart systems, streaming platformen, synthetische media en thuisbezorgers? Is datagedreven werken wel een goed idee (spoiler: nee!)? Waarom zie ik alleen lelijke mensen op Tinder? Bepaalt jouw FitBit hoe vaak je seks hebt? Hebben IT-architecten een identiteitscrisis? Kun je buienradar wel vertrouwen? Is Fortnite voor watjes? Leven we in een Paradise voor Nerds?

En, sinds mijn nieuwe boek Digitale Gremlins, gaan mijn presentaties ook over de vraag: wat kun jij eraan doen? Hoe draag jij bij aan een wereld met betere digitale technologie? Hoe word jij een digitale gremlin!

Het verhaal dat ik vertel is relevant én herkenbaar. Immers, iedereen leeft in een wereld vol digitale technologie. Iedereen herkent verhalen over buienradar, WhatsApp, videovergaderen en Tinder. En ik plaats die herkenbare voorbeelden in grotere patronen. Het gevolg is dat het schuurt.

Eerst lachen, dan denken!

Hieronder krijg je een idee van wat ik bedoel:

Mijn presentaties gaan van links naar rechts. En weer terug. Robots, AI, deep learning, deep fakes, big data, op afstand bestuurbare kakkerlakken, smartphones, slimme vorken, André van Duin, virtuele kippen, konijnen in de wolken, drones, e-mailgedrag, sociale media en nog veel meer. De presentaties kunnen op maat worden gemaakt afhankelijk van het onderwerp of de branche.

Voor wie?

Mijn presentaties zijn geschikt voor elke doelgroep. Immers, ervaringen met digitale technologie zijn herkenbaar voor iedereen! Ik geef presentaties aan de meest innovatieve afdelingen van een technologiebedrijf én aan boekhouders en ouders van leerlingen op een middelbare school. Het verhaal beklijft altijd. En, daarnaast, weet ik precies welke inzichten en grappen werken en welke niet. En ik weet ook dat het publiek altijd geïnspireerd achter blijft.

Het laatste half jaar gaf ik onder meer presentaties aan: MBO-docenten, Volksbank-IT’ers, dokters, IT-managers, sport-vernieuwers, burgers van de gemeente Breda, HR-consultants, onderwijsvernieuwers, belastingambtenaren, Pabo-leraren, medewerkers van een staalbedrijf, rotaries, herensociëteiten, AI-programmeurs, platformwerkers van een doe-goed bedrijf, raadsleden, marketingjongens, betonwerkers, Belgen, Denen, Engelsen, publiek in een comedyclub, hardware-verkopers, data-ambtenaren, zorgverzekeraars, alumni van het één en ander, dronken kerstborreldocenten, lezers, jongerenwerkers  en ouders van geslaagde HAVO – leerlingen.

 

Zomaar een paar recente presentaties (update 12-07-24):

CHAT GPT Onderwijscongres – voor onderwijsvernieuwers (6-6)
Hogeschool Leiden – werkveld over AI (10-6)
DrupalJam – open source ontwikkelaars (12-6)
VSO Helmond – docenten moeilijk opvoedbare kinderen (14-6)
Huisartsen in opleiding congres (19-6)
CTouch – relaties en resellers (19-6)
Santeon – 700 zorgprofessionals (20-6)
Kragt – investeerders van een ontwerpbureau (20-6)
ROC Twente – IT-afdeling (4-7)

Wat kost het?

Altijd belangrijk. Je kunt me boeken via De Spreker. Of je kunt me rechtstreeks benaderen. Ik doe dit niet voor mijn beroep, ik ben full time docent. Dat vind ik belangrijk. Ik wil namelijk iets doen en daar over vertellen. Ik ben geen wandelende slideshow. Dat betekent dat we altijd even moeten afstemmen of het past in mijn agenda en dat mijn tarief best meevalt. Dat is namelijk € 1750 ex. voor een presentatie.

Echter, ik vind het belangrijk om mijn boodschap te delen, dus neem altijd contact met me op. We kunnen altijd overleggen. Het ligt er een beetje aan wat voor klant je bent. En hoeveel budget je hebt. Regelmatig word ik betaald in boekjes (bijv. bij scholen of non-profit-organisaties en altijd in overleg). Je neemt dan bijvoorbeeld 90 boeken af (van 22,99 euro) en je krijgt er een presentatie bij. Meestal ben ik de keynote (30-45 minuten), maar ik doe ook lunchbijeenkomsten, workshops, kleine conferenties, en ga zo maar door.

Wil jij mij een keer als spreker, mail dan naar rens@technofilosofie.com of boek me via de spreker.

Ik doe het ook heel vaak in het ‘Engels’. Althans in mijn variant van het Engels. Zie  hieronder:

Maar serieus, het wordt steeds beter en mijn presentaties zijn momenteel de helft van de tijd in het Engels.

En nog wat video’s: