SPREKER

Bepaalt jouw FitBit hoe vaak je seks hebt? Hebben IT-architecten een identiteitscrisis? Kun je buienradar wel vertrouwen? Is Fortnite voor watjes? Waarom is klagen via sociale media een slecht idee? Waarom zie ik alleen lelijke vrouwen op Tinder? Wat kunnen we leren van Pornhub? Leven we in een Paradise voor Nerds?

Technologie moet het leven beter maken, maar hoe? En belangrijker: wat is ‘beter?’

Ik geef heel vaak presentaties over technofilosofie. Wat is de invloed van moderne, digitale technologie op ons leven? Hoe leren we daar beter over nadenken? Wat betekent de opkomst van AI, big data, crypto, NFT’s, sociale media, web 3.0, smart systems, streaming platformen, synthetische media en thuisbezorgers? Mijn presentaties zijn herkenbaar voor iedereen (techneuten en niet techneuten) en schuren daarom de pan uit!

Eerst lachen, dan denken!

Hieronder krijg je een idee van wat ik bedoel:

Mijn presentaties gaan van links naar rechts. En weer terug. Robots, AI, deep learning, deep fakes, big data, op afstand bestuurbare kakkerlakken, smartphones, slimme vorken, André van Duin, virtuele kippen, konijnen in de wolken, drones, e-mailgedrag, sociale media en nog veel meer. De presentaties kunnen op maat worden gemaakt afhankelijk van het onderwerp of de branche.

Ik weet inmiddels welke grappen precies werken en welke niet. En ik weet ook dat het publiek altijd geïnspireerd achter blijft. Ik vind het belangrijk om deze boodschap te delen, dus ik kom graag en je betaalt me in geld of boekjes of niet. Het ligt er een beetje aan wat voor klant je bent. En hoeveel budget je hebt. Meestal ben ik de keynote, maar ik doe ook lunchbijeenkomsten, workshops, kleine conferenties, en ga zo maar door.

Doelgroep: Mijn presentaties gaan over technologie, maar je hoeft er geen verstand van technologie voor te hebben. Iedereen heeft namelijk te maken met digitale technologie. Ik gaf mijn presentaties met groot succes aan: programmeurs, managers, ouders, kinderen, factureerders, leraren, studenten, bejaarden, kassen-magnaten, bestuurders, raadsleden, hippe marketingjongens, publiek in een comedyclub, literaire types. Echt iedereen dus.

Wil jij mij een keer als spreker, mail dan naar rens@technofilosofie.com of boek me via de spreker.

Nog wat meer video’s hieronder: