SPELLEN

Een Moral Design Spel. Een complot spel. Een spel met de grootste coaches van altijd?

Wij, van technofilosofie.com, maken spellen die je helpen na te denken over de impact van technologie. Sommige spellen zijn serieus, zoals het Moral Design Spel en sommige wat minder serieus, maar daarom niet minder belangrijk, zoals het complot,- of compotespel.

Hieronder een korte beschrijving van de spellen, met een link naar veel – veel meer informatie.

Moral Design Spel
Soms wordt een stad met veel digitale spullen, geheel onterecht een slimme stad genoemd. Immers, het feit dat iets digitaal is, maakt het nog niet slim. Daarom ontwierp het lectoraat Moral Design Strategy en het lectoraat Journalistiek en Verantwoorde Innovatie van Fontys een spel, dat je helpt na te denken over techno – ethische vraagstukken. Wanneer is iets echt slim? Kruip in de huid van een personage, en probeer anderen te overtuigen van wat een echt slimme stad is! En, als dat niet lukt, speel ze dan weg met je powerpunten!

Veel meer over het spel (bestellen, mogelijkheden)
Onze cases
Artikel in stadszaken.nl.

 

Complot,- of compotetheorie?
Straks zijn er weer feestdagen. Gezellig met de hele familie aan de kerstdis of gourmetten met oud en nieuw. Of Pasen. Of verjaardagen. Maar wat als er plotseling, tussen de garnalencocktail en de kalkoen door, complottheorieën op tafel komen. Wat als Ome Henk gelooft dat Bill Gates ons micro-chipt via de vaccins? Of dat kinderen autistisch worden als ze worden gevaccineerd? Wat als Tante Annie denkt dat de aarde plat is? Of die éne neef die een heel verhaal begint over vogels die niet echt zijn, of reptielen van de planeet Alpha Draconis. Wat als het slimmere nichtje wijst op Edward Snowden en dat die achteraf gelijk had? Wat dan? Hoe houden we het dan nog een beetje gezellig? Gratis te downloaden of te bestellen.

Hier veel, veel meer.

 

Greatest Coaches of All-Time!
Wil jij weten of je een goed technologisch product hebt gemaakt? Waarom vraag je het niet aan Bill Gates? Of Mark Zuckerberg? En wat vind David Attenborough ervan? Heeft Elon Musk een mening, denk je? En Jack Dorsey? Of de bedenker van de Facebook-duim. Gaat die er nog iets van vinden?

Binnenkort veel meer, maar hier alvast een concept-versie (powerpoint).

Heb jij een idee voor een spel, laat het ons weten!