KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE

Op technofilosofie.com pakken we onderwerpen steeds op dezelfde manier aan. We bieden materiaal aan om te INSPIREREN. Dit is altijd minimaal een long read met links naar video’s & artikelen. Daarnaast bieden we ACHTERGRONDINFORMATIE aan, namelijk allerlei extra boeken en informatie die we aanraden. Ook zijn er oefeningen die helpen om om NA TE DENKEN over het onderwerp en oefeningen en methodes om zelf te ERVAREN. Tenslotte bieden we materiaal aan om te GENIETEN, vol met mooie en soms ook confronterende visuals en art.

De teksten op de pagina’s zijn gemaakt onder een creative commons licentie, de links en plaatjes zijn dat niet altijd. Dat moet je dus zelf even checken!

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie.

Dit deel gaat over kunstmatige intelligentie. Sommige wetenschappers noemen het de grootste bedreiging voor de mens. Anderen dromen van het moment dat computers slimmer zijn dan wij. Weer anderen denken dat al onze banen zullen verdwijnen. Of helpen ze ons juist en gaan we luxer en zinvoller leven? In de long read gaan we op zoek naar antwoorden. Wat is AI precies? Wat is het gevaar? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe ziet de toekomst eruit? En hoe kun je er zelf over na leren denken?

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com.

Laatste update: 7 okt 2019