CURSUS 8. BAD ACTORS

Is het lekker om gegijzeld te worden?
Kun je zelf een hacker worden?
Heb je een veilig wachtwoord?
Hoe kun je technologie allemaal misbruiken?
Hoe herken je fake news?
Waarom kan iedereen dansen?
En hoezo moet je investeren in theaters?

Bovenstaande vragen én meer behandelen we in onze supergave, intensieve crash course van precies één uur op www.tict.io

Deze crash course valt uiteen in vijf verschillende ‘secties’ en bestaat uit tekst, plaatjes, oefeningen en filmpjes. De crashcourse inspireert je om nog veel meer na te denken over transparantie en kunstmatige intelligentie. En je mag er mee doen wat je wilt. Daarom hebben ook een zesde sectie toegevoegd met allerlei extra materiaal én een PowerPoint presentatie van de crashcourse. Met die Powerpoint kun je live shinen, maar alleen als je eerst de crash course hebt gedaan!

Maar, bummer, alle materialen van de crashcourse zijn in het Engels. En we hebben ook nooit materiaal in het Nederlands gemaakt voor dit onderwerp. Dat is niet heel inclusief, geven we toe, maar het is niet anders.

Bonus-sectie. We vinden het tof om iedereen op zoveel mogelijk manieren na te laten denken over technologie. Daarom hebben we een bonussectie toegevoegd over werkelijkheid en technologie. Deze sectie vind je hier in het Engels (op www.tict.io) en hieronder vind je de bijbehorende Nederlandse materialen.

Wij vinden het supergaaf om studenten, werknemers, raadsleden, docenten, bestuurders en anderen de crashcourse te laten doen én dan met ze aan de slag te gaan in een workshop. Met hulp van Technology Impact Cycle Tool gaan we dan écht de discussie aan over de impact van bepaalde technologieën. Daarbij gebruiken we de voorbeeldcases of nemen we technologieën uit de praktijk. Wil je dat wij je een keer helpen met zo’n workshop, neem dan contact op (rens@technofilosofie.com).

Verder geven we (Rens) supergave, interactieve presentaties over dit onderwerp en veel meer. Zie voor informatie, deze pagina: spreker.

Tenslotte geven we regelmatig workshops en masterclasses. De actuele mogelijkheden, zie je op deze pagina. Voel je verder ook vrij om contact met ons op te nemen om te zien of maatwerk mogelijk is. We verspreiden de boodschap heel graag.

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie. En let op, het is allemaal Work in Progress. Het is technologie, dus het verandert steeds. Elke keer als we wat nieuws horen, lezen of voelen, vullen we dat aan op dit platform (altijd in de laatste sectie van de crash course).

NEDERLANDSE MATERIALEN BONUSSECTIE – WERKELIJKHEID

  • Een PDF met de oude Nederlandse crash course (niet altijd up2date of compleet, dus grasduinen maar);
  • De bijbehorende PowerPoint kun je hier downloaden.