CURSUS 7. STAKEHOLDERS & PLATFORMEN

Waarom zijn stakeholders belangrijk?
Hoe vind je de stakeholders van een technologie?
Wat zijn eigenlijk platformen?
En wat bedoelen we met een deel – economie?
Waarom zijn platformen eigenlijk een gecodeerd wereldbeeld?
Waarom zijn gedecentraliseerde autonome organisaties?
En moeten die gereguleerd worden?
En wat heeft dat weer met stakeholders te maken?

Bovenstaande vragen én meer behandelen we in onze supergave, intensieve crash course van precies één uur op www.tict.io

Deze crash course valt uiteen in vijf verschillende ‘secties’ en bestaat uit tekst, plaatjes, oefeningen en filmpjes. De crashcourse inspireert je om nog veel meer na te denken over transparantie en kunstmatige intelligentie. En je mag er mee doen wat je wilt. Daarom hebben ook een zesde sectie toegevoegd met allerlei extra materiaal én een Powerpoint presentatie van de crashcourse. Met die Powerpoint kun je live shinen, maar alleen als je eerst de crash course hebt gedaan!

Maar, bummer, alle materialen van de crashcourse zijn in het Engels. Maar gelukkig hebben we ooit ook een beetje materiaal over platformen in het Nederlands gemaakt. Dat kun je hieronder downloaden.

Wij vinden het supergaaf om studenten, werknemers, raadsleden, docenten, bestuurders en anderen de crashcourse te laten doen én dan met ze aan de slag te gaan in een workshop. Met hulp van Technology Impact Cycle Tool gaan we dan écht de discussie aan over de impact van bepaalde technologieën. Daarbij gebruiken we de voorbeeldcases of nemen we technologieën uit de praktijk. Wil je dat wij je een keer helpen met zo’n workshop, neem dan contact op (rens@technofilosofie.com).

Verder geven we (Rens) supergave, interactieve presentaties over dit onderwerp en veel meer. Zie voor informatie, deze pagina: spreker.

Tenslotte geven we regelmatig workshops en masterclasses. De actuele mogelijkheden, zie je op deze pagina. Voel je verder ook vrij om contact met ons op te nemen om te zien of maatwerk mogelijk is. We verspreiden de boodschap heel graag.

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie. En let op, het is allemaal Work in Progress. Het is technologie, dus het verandert steeds. Elke keer als we wat nieuws horen, lezen of voelen, vullen we dat aan op dit platform (altijd in de laatste sectie van de crash course).

NEDERLANDS MATERIAAL

Een word – document met de masterclass over platformen (grasduinen maar);
Een masterclass over platformen.