PLATFORMEN

     

Op technofilosofie.com pakken we onderwerpen steeds op dezelfde manier aan. We bieden materiaal aan om te INSPIREREN. Dit is altijd minimaal een long read met links naar video’s & artikelen. Daarnaast bieden we ACHTERGRONDINFORMATIE aan, namelijk allerlei extra boeken en informatie die we aanraden. Ook zijn er oefeningen die helpen om om NA TE DENKEN over het onderwerp en oefeningen en methodes om zelf te ERVAREN. Tenslotte bieden we materiaal aan om te GENIETEN, vol met mooie en soms ook confronterende visuals en art.

Tenslotte geven we zo nu en dan masterclasses waar je je voor kunt INSCHRIJVEN. Heb je daar vragen over, of wil je een privé masterclass, stuur ons dan gewoon een mail op rens@technofilosofie.com.

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie. Al het materiaal dat we zelf maken op deze site is onder Creative Commons licentie en mag je dus gewoon hergebruiken. Alle links en afbeeldingen niet automatisch, dat moet je zelf even checken. Wanneer we foto’s gebruiken, proberen we de originele bron te achterhalen en die erbij te zetten.

Dit deel gaat over platformen. Je hebt er waarschijnlijk al vaak over gehoord. De platformsamenleving. De platformeconomie. De deeleconomie. De grote spelers, zoals Facebook, Uber en AirBnB. Maar wat is nu eigenlijk een platform? En wat is de invloed op de maatschappij en de economie en hoe kunnen we er gestructureerder over nadenken? En wat betekent dat voor de toekomst?

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com.

Laatste update: 14-11-2019

     

                                                                                                                                             (Foto’s Ritzo ten Cate – Caught in the App)