TECHNOLOGIE ALGEMEEN

Op technofilosofie.com pakken we onderwerpen steeds op dezelfde manier aan. We bieden materiaal aan om te INSPIREREN. Dit is altijd minimaal een long read met links naar video’s & artikelen. Daarnaast bieden we ACHTERGRONDINFORMATIE aan, namelijk allerlei extra boeken, video’s, materialen en informatie die we aanraden. Ook zijn er oefeningen die helpen om NA TE DENKEN over het onderwerp en oefeningen en methodes om zelf te ERVAREN. Tenslotte bieden we materiaal aan om te GENIETEN, vol met mooie en soms ook confronterende visuals en art.

Tenslotte geven we regelmatig workshops en matserclasses. De actuele stand, zie je op de pagina: INSCHRIJVEN. Voel je verder ook vrij om contact met ons op te nemen om te zien of maatwerk mogelijk is. We verspreiden de boodschap heel graag.

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie. En let op, het is allemaal Work in Progress. Elke keer als we wat nieuws horen, lezen of voelen, vullen we dat aan op dit platform. Of misschien vind je het gewoon leuk of interessant om te lezen, dat mag natuurlijk ook.

Dit deel gaat over technologie in het algemeen. Het gaat over basale vragen, zoals wat is nu eigenlijk technologie? Hoe ontwikkelt technnologie zich? Hoe beïnvloeden wij technologie en hoe beïnvloedt technologie ons? Het doel is om dieper na te leren denken over technologie in een veel bredere zin en om beter te begrijpen hoe wij ons verhouden tot technologie en wat dat voor jou betekent.

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij andere artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com. Alle content die we zelf maken, zijn Creative Commons, die mag je dus gewoon hergebruiken. Alle content waarna we doorlinken en verwijzen, is dat niet automatisch. Dat moet je zelf uitzoeken.

Laatste update: 28-9-19

 

                                                                                                                                                             (Foto’s Caught In the App – Ritzo Ten Cate)