TECHNOLOGIE ALGEMEEN

Op technofilosofie.com pakken we onderwerpen steeds op dezelfde manier aan. We bieden materiaal aan om te INSPIREREN. Dit is altijd minimaal een long read met links naar video’s & artikelen. Daarnaast bieden we ACHTERGRONDINFORMATIE aan, namelijk allerlei extra boeken en informatie die we aanraden. Ook zijn er oefeningen die helpen om om NA TE DENKEN over het onderwerp en oefeningen en methodes om zelf te ERVAREN. Tenslotte bieden we materiaal aan om te GENIETEN, vol met mooie en soms ook confronterende visuals en art.

Tenslotte kun je je voor elke module INSCHRIJVEN waar we samen met jou volgens de 10-10-10 methode in 4 uur een onderwerp intensief behandelen.

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie. En let op, het is allemaal Work in Progress. Elke keer als we wat nieuws horen, lezen of voelen, vullen we dat aan op dit platform.

Dit deel gaat over technologie in het algemeen. Het gaat over basale vragen, zoals wat is nu eigenlijk technologie? Hoe ontwikkelt technnologie zich? Hoe beïnvloeden wij technologie en hoe beïnvloedt technologie ons? Het doel is om dieper na te leren denken over technologie in een veel bredere zin en om beter te begrijpen hoe wij ons verhouden tot technologie en wat dat voor jou betekent.

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij andere artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com.

 

                                                                                                                                                             (Foto’s Caught In the App – Ritzo Ten Cate)