WERKELIJKHEID

Op technofilosofie.com pakken we onderwerpen steeds op dezelfde manier aan. We bieden materiaal aan om te INSPIREREN. Dit is altijd minimaal een long read met links naar video’s & artikelen. Daarnaast bieden we ACHTERGRONDINFORMATIE aan, namelijk allerlei extra boeken en informatie die we aanraden. Ook zijn er oefeningen die helpen om om NA TE DENKEN over het onderwerp en oefeningen en methodes om zelf te ERVAREN. Tenslotte bieden we materiaal aan om te GENIETEN, vol met mooie en soms ook confronterende visuals en art.

Tenslotte kun je je voor elke module INSCHRIJVEN waar we samen met jou volgens de 10-10-10 methode in 4 uur een onderwerp intensief behandelen.

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie.

Dit deel gaat over werkelijkheid. In dit deel zullen we onderwerpen behandelen als Virtual Reality, Augmented Reality en Fake News. We praten over Deepfakes en over de werkelijkheid op social media en stellen we vragen als: Wat is de werkelijkheid? Hoe verandert onze werkelijkheid? Is er straks nog gedeelde smart? Of leven we in een hypernormale wereld?

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com.