TECHNOLOGIE ALGEMEEN – ACHTERGROND

                                                                                            (Foto’s Caught In the App – Ritzo Ten Cate)

Op deze pagina staan een aantal verdere doorlinks die je kunnen helpen om je verder te verdiepen in technologie algemeen.

We hebben de masterclass ook in een soort PowerPoint – versie. Die staat hier.

Technologie en recht
We hebben een aparte pagina ingericht voor technologie en recht. Technologische ontwikkelingen vragen er namelijk om, om opnieuw na te denken over zaken rondom recht (en ethiek). Op de pagina staat nu een essay van Colette Cuijpers, lector Recht en Digitale Technologie en een WhitePaper van Bart Wernaart, docent Recht en Ethiek en onderzoeker.

Toegepaste Ethiek
We zijn van plan een aparte sectie in te richten over technologie en toegepaste ethiek. Voor nu verwijzen we naar het Markkula Center voor Applied Technology Ethics. Deze website staat vol met toolkits, uitleg en praktijkcases. Daarnaast zijn we druk bezig met onze eigen tool, welke vanaf 15 december 2019 te volgen zal zijn op www.tict.io.

Downloadable Lesmateriaal
Ons downloadable lesmateriaal staat hier en hier. Colleges en oefeningen!

De 95 Stellingen
Op zijn website 95theses.co.uk stelt auteur Jon Naughton dat we allemaal in de Kerk van de Technologie leven. Daarna trekt hij een vergelijking met Martin Luther King, die 500 jaar geleden een lange lijst met stelling vastprikte aan de deur van een kerk in Wittenberg. Op deze website stelt John zijn eigen 95 stellingen voor én hij licht ze toe. Ze zijn ideaal om over te praten met studenten.

Video die we zelf maakten:
https://www.youtube.com/channel/UCZcxadMEct87XfLCUDcJUAA

En er volgt nog veel meer….

Laatst bijgewerkt op 04-11-19

                                                                                            (Foto’s Caught In the App – Ritzo Ten Cate)