PROJECTEN

Technofilosofie.com gaat over technologie en ethiek en filosofie, maar dan wel zo dicht mogelijk bij JOU! Wat betekent het voor JOU? Wat kun JIJ er aan doen? Waar kun JIJ over nadenken? Daarom is het ook logisch om zoveel mogelijk hands-on projecten te doen met studenten op het snijvlak van technologie, ethiek en filosofie om te kijken waar we van kunnen leren.

Lopende projecten:

The Quantified Student (loopt)
Kun je data verzamelen van het studiegedrag van een student en die data teruggeven aan de student zelf, zodat hij een betere student wordt? Kun je een Runkeeper-achtige App bouwen, maar dan voor studeren? Wij onderzoeken het. Volg de voortgang op www.quantifiedstudent.nl. Of zie hieronder de film van de winnaars van de Ictalent Awards:

Technology Impact Tool
We doen een onderzoek naar de vraag: kun je een tool ontwerpen die mensen helpt om de impact van technologie in te schatten? Een technologie impact tool?
Alles te volgen op www.tict.io

Smart Systems (idee)
In dit bericht en op deze pagina praten we over het verschil tussen echt slimme systemen en systemen die alleen maar efficiënt zijn. In dit project dagen we studenten uit om een ECHT smart system te bedenken en daarmee te experimenteren. Het idee wat we nu hebben is dat van de Zingende Sensor!

JOUW eigen werkelijkheid (idee)
Op deze pagina praten we over mixed en virtual reality. Kun je (gezichts)herkennings-software combineren met virtuele/mixed werkelijkheid en op basis daarvan een nieuwe toepassing maken?

Data Fundamentalisme (idee)
Kun je dezelfde dataset nemen en op basis daarvan twee compleet verschillende visualisaties maken? En wat zegt dat over de neutraliteit van (Big) Data?

Later (veel) meer