(BIG) DATA – GENIETEN

Hieronder staat een opsomming van een aantal geweldige data-visualisaties. Het is nu nog een korte lijst, maar heb jij er iets aan toe te voegen, hou je dan niet in!

Ijzingwekkende visualisatie
Natuurlijk is deze visualisatie niet echt ‘genieten’ maar het is wel een mooi voorbeeld hoe je data kunt gebruiken om een boodschap over te brengen. De dieren bestaan uit het aantal pixels van het aantal exemplaren dat nog over is, en deze visual komt al uit 2008. Hoe succesvoller het beleid van WNF, hoe meer dieren er weer komen, hoe scherper de plaatjes worden. Dat is nog eens je beleid scherp krijgen.

Genieten van Apofenia
Op deze pagina staat het verschijnel Apofenia goed uitgelegd, dat is een beetje saai. Maar tussen de regels door staan een aantal fantastische voorbeelden van het herkennen van patronen in grote hoeveelheden data.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internet der Dingen
Er komt meer en meer data. Een belangrijke impuls voor al die extra data is het zogenaamde internet der Dingen. Het idee dat allerlei systemen online komen en data produceren en met elkaar verbonden zijn. Hieronder een gave virtualisatie van dat idee.

En wat dacht u van deze website vol met data – poëzie?

Laatste update 21-11-19