KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE – ACHTERGROND

Op deze pagina bieden we achtergrond – informatie aan rondom het onderwerp kunstmatige intelligentie, maar laten we eerlijk zijn. Even Googlen/DuckDuckGo-en werkt ook.

Daarnaast bieden we lesmateriaal aan onder deze link en de masterclasses onder deze link.

Ten eerste adviseren we je om het boek van Max Tegmark, Life 3.0. Te lezen. Max noemt het zelf de Survivalgids voor de toekomst, maar dat is waarschijnlijk onder druk van de marketing afdeling. Het is voornamelijk een uitgebreid, evenwichtig en positief boek over kunstmatige intelligentie van iemand die midden in die wereld staat. Als je meer wilt weten over kunstmatige intelligentie, en voorbij de hype mee wil praten of denken, is dit boek een aanrader. Beetje saai, wel heel goed. Michio Kaku gaat juist in op de toekomst van de geest in zijn boek The Future of Mind. Soms wel heel technisch maar vol interessante beelden en een toekomst met heel andere brain-machine interfaces. Ik heb hem ook wel eens zien presenteren. Mijn conclusie: hij praat grappiger, dan hij schrijft!

Wat hebben we nog meer:

Laatste update: 12-11-19

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com.