AANDACHT

Op technofilosofie.com pakken we onderwerpen steeds op dezelfde manier aan. We bieden materiaal aan om te INSPIREREN. Dit is altijd minimaal een long read met links naar video’s & artikelen. Daarnaast bieden we ACHTERGRONDINFORMATIE aan, namelijk allerlei extra boeken en informatie die we aanraden. Ook zijn er oefeningen die helpen om om NA TE DENKEN over het onderwerp en oefeningen en methodes om zelf te ERVAREN. Tenslotte bieden we materiaal aan om te GENIETEN, vol met mooie en soms ook confronterende visuals en art. Soms bieden we een extra thumbnail aan. In dit geval een link naar het boek APPEN IS HET NIEUWE ROKEN.

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie. Of misschien wil je de spullen op technofilosofie.com gebruiken voor je collega’s of in je bedrijf. Of om zelf beter besluiten te kunnen nemen. Dat is natuurlijk ook goed!

Dit deel gaat over aandacht en bekijkt onze relatie met technologie in het algemeen en onze apps in het bijzonder. Wat betekent het als er met technologie een strijd om onze aandacht wordt gevoerd? Waarom gebruiken we onze apps zoveel? Zijn we eraan verslaafd? Hoe kan dat? Is dat erg? En wat kunnen we er aan doen?

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com.

De materialen op deze site zijn gemaakt onder creative commons, die mag je dus vrijuit gebruiken. Tenzij het afbeeldingen zijn of links naar andere artikelen. Dan moet je zelf even checken.

Laatste update: 1-10-19

       

Geef een reactie