VERSLAVING – GENIETEN

       

Oké, dus het werkt als volgt. Eerst ben je GEÏNSPIREERD door de long read te lezen en door hier en daar wat ACHTERGROND informatie op te vreten. Daarna ben je NA GAAN DENKEN over het onderwerp en vervolgens ben je je relatie met je apps en je smartphone zelf gaan ERVAREN. Je bent nu wijzer, bewuster en je hebt mee inzichten. Tijd om een paar suggesties aan te reiken om te GENIETEN en daarmee verder na te denken.

CAUGHT IN THE APP. Ritzo ten Cate maakt foto’s van mensen die net opkijken van hun mobiele telefoon. #caughtintheapp. Een mobiele telefoon is namelijk een apparaat dat je wegvoert van tijd en plaats. Het haalt je volledig uit het hier en nu, dus wat gebeurt er als mensen terugkomen? Zie je even de desoriëntatie in hun ogen? Is het even leeg? Hoe zien ze eruit als ze terugkomen uit het hier en nu. Prachtige foto’s, en studenten kunnen het ook zelf doen als ze willen, zie daarvoor de Workshop de pagina ERVAREN.

LOOK UP is de video (4:59) van woordkunstenaar Gary Turk waarin hij een warm pleidooi houdt voor sociale contacten die passen bij de waarden die we als mensen hebben.

 

WERNER HERZOG maakte een documentaire van dik 30 minuten over het gevaar van de smartphone in het verkeer. Nu is Werner niet meteen de meest vrolijke man als het gaat om nieuwe technologie, maar zijn documentaire is zeer de moeite waard.

 

De gevaarlijkste plek ter wereldLINDSEY LEE JOHNSON schreef een boek met als titel de gevaarlijkste plek ter wereld. Het speelt zich af op een middelbare school waar een desolate wereld wordt geschetst vol schatrijke kinderen die worstelen met hun plek in de wereld. Smartphones, social media, (het gebrek aan) echte connecties, imago, afleiding. Lindsey Lee Johnson schetst een onrustbarend beeld.

DÉ SLIDE DECK. Op dit slidedeck hou ik gave visuals bij rond dit onderwerp. De nieuwste versie staat altijd online.

GAVE DESIGN IDEEËN, zoals Klemens Schillingers lamp die alleen aangaat, als je je smartphone in het kastje legt.

Laatste update: 04 – 12 – 2017cc

De tekst valt onder Creative Commons. De links, video’s, plaatjes en boeken niet automatisch. Dat moet je zelf controleren. Wil je wat toevoegen, veranderen of anderszins opmerkingen plaatsen. Gebruik dan de reactiemogelijkheid hieronder.