MENSEN

Je weet toch dat Appen tijdens het fietsen gevaarlijk is? Waarom doe je het dan toch? Waarom is de roep van de technologie zo sterk? Raken we door technologie steeds beter of steeds minder goed geïnformeerd? Staan onze menselijke waarden nog wel centraal het ontwerp van de technologie? Weten we wel wat die zelflerende machines eigenlijk leren? En richten we onze wereld in zodat robots er in passen of andersom?

De relatie tussen mens en technologie wordt steeds intiemer. Maar betekent dat niet ook dat we technologie moeten eisen die we kunnen vertrouwen? Technologie die onze eisen en wensen centraal stelt. Dat begint met het nadenken over onze relatie met technologie. Over onze relatie met smartphones, met informatie, met robots en met ons zelf. Immers als we ons zelf kunnen upgraden, doen we dat dan, en wat betekent dat voor zij die het niet kunnen?

We doen dat in onderstaande long-reads.  Omdat het een zoektocht is, wijzigen de longreads constant, dus als jij iets toe te voegen hebt, laat het ons weten. De verhalen zijn allemaal onder Creative Commons Licentie, de links lang niet altijd.