LESMATERIAAL

Hier vind je allerlei lesmateriaal  om na te denken over technologie en om andere mensen na te laten denken! We hebben daarom een indeling gemaakt in zes modules maar ook dat kan op termijn veranderen. Het idee is dat per module de volgende mogelijkheden beschikbaar zijn.

  1. Een module van 4 uur, waarvoor je je kunt inschrijven. De modules kun je willekeurig kiezen, er is geen volgorde of afhankelijkheid of voorkennis nodig. We werken met het principe 10-10-10 (ten-ten-ten). Tien minuten luisteren, tien minuten werken, tien minuten van elkaar leren!
  2. Een long read per module die hier te vinden zal zijn, met allerlei ideeën en materialen;
  3. Oefeningen per module om aan de slag te gaan;
  4. Achtergrondmaterialen en verdiepingsmaterialen.

Natuurlijk kun je veel online vinden op dit platform. We nodigen je uit om te zoeken, klikken en te grasduinen. Maar we adviseren je ook, als je het echt meent, om per module eerst 4 uur samen met ons in gesprek te gaan. Onze ervaring leert dat dat echt helpt om over de onderwerpen na te denken en dat dan weer over te dragen aan anderen. O ja, en de modules zijn leuk, scherp en confronterend. De modules zijn voor studenten, docenten, werkveld en ieder ander die geïnteresseerd is. Binnenkort kun je hier inschrijven.

Meer informatie per module, de longreads, de oefeningen en de verdiepingsmaterialen vind je allemaal onder de volgende links:

  1. Technologie in het algemeen – is een kip technologie?
  2. (Big) Data – Is datadriven zijn wel zo’n goed idee?
  3. Aandacht – we zijn waar we onze aandacht aan besteden, maar wie bepaalt dat eigenlijk?
  4. Kunstmatige intelligentie – moeten we bang zijn voor AI of NI?
  5. Werkelijkheid – Is het einde van de werkelijkheid nabij?
  6. Platformeconomie – is software een goede baas?

Laatste update: 07-01-2019