(BIG) DATA

Op technofilosofie.com pakken we onderwerpen steeds op dezelfde manier aan. We bieden materiaal aan om te INSPIREREN. Dit is altijd minimaal een long read met links naar video’s & artikelen. Daarnaast bieden we ACHTERGRONDINFORMATIE aan, namelijk allerlei extra boeken en informatie die we aanraden. Ook zijn er oefeningen die helpen om om NA TE DENKEN over het onderwerp en oefeningen en methodes om zelf te ERVAREN. Tenslotte bieden we materiaal aan om te GENIETEN, vol met mooie en soms ook confronterende visuals en art.

Tenslotte kun je je voor elke module INSCHRIJVEN waar we samen met jou volgens de 10-10-10 methode in 4 uur een onderwerp intensief behandelen.

Ons doel is dat je gebruik maakt van (delen van) het materiaal om je eigen onderwijs in te richten om je leerlingen of studenten te helpen na te denken over hun relatie met technologie.

Dit deel gaat over (big) data. Het gaat over de vraag wat de invloed is van data op ons als mensen en op ons als maatschappijen. Kan (big) data ons helpen? Of juist niet? Wanneer wel, en wanneer niet? Maakt data de wereld eerlijker? Of juist oneerlijker? Beter of slechter? En hoe zit dat in de toekomst?

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com.

     

 

Geef een reactie