KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE – ACHTERGROND

Deze pagina richten we binnenkort verder in. Nu alvast wijzen we je op een aantal links en boeken.

Daarnaast bieden we lesmateriaal aan onder deze link.

Ten eerste adviseren we je om het boek van Max Tegmark, Life 3.0. Te lezen. Max noemt het zelf de Survivalgids voor de toekomst, maar dat is waarschijnlijk onder druk van de marketing afdeling. Het is voornamelijk een uitgebreid, evenwichtig en positief boek over kunstmatige intelligentie van iemand die midden in die wereld staat. Als je meer wilt weten over kunstmatige intelligentie, en voorbij de hype mee wil praten of denken, is dit boek een aanrader. Beetje saai, wel heel goed. Michio Kaku gaat juist in op de toekomst van de geest in zijn boek The Future of Mind. Soms wel heel technisch maar vol interessante beelden en een toekomst met heel andere brain-machine interfaces. Ik heb hem ook wel eens zien presenteren. Mijn conclusie: hij praat grappiger, dan hij schrijft!

Daarnaast zijn interessante links https://www.robot-onderwijs.nl/ met vooral lesmateriaal voor basisscholen en alle nieuwe ontwikkelingen kun je volgen via het Future of Life Institute.

Ook wijzen we je op dit blog over internet – ethiek met veel AI.

De blokjes hieronder zijn je navigatie – structuur. Heb jij artikelen, oefeningen, materiaal, ideeën, opmerkingen, laat het ons weten via de opmerkingen op deze site of rens@technofilosofie.com.