AANDACHT – GENIETEN

Oké, hier zijn we dan!

Je weet hoe de handelaren in aandacht werken. Je weet hoe dat tot uiting komt in je apps. Je hebt misschien meer gelezen. Je bent er misschien over na gaan denken en je hebt msschien een aantal oefeningen gedaan om te ervaren hoe het voelt. Maar misschien heb je dat allemaal niet gedaan en ben je gewoon hier om te genieten.

CAUGHT IN THE APP. Ritzo ten Cate maakt foto’s van mensen die net opkijken van hun mobiele telefoon. #caughtintheapp. Een mobiele telefoon is namelijk een apparaat dat je wegvoert van tijd en plaats. Het haalt je volledig uit het hier en nu, dus wat gebeurt er als mensen terugkomen? Zie je even de desoriëntatie in hun ogen? Is het even leeg? Hoe zien ze eruit als ze terugkomen uit het hier en nu. Prachtige foto’s, en studenten kunnen het ook zelf doen als ze willen, zie daarvoor de workshop de pagina over ervaren.

 

LOOK UP is de video (4:59) van woordkunstenaar Gary Turk waarin hij een warm pleidooi houdt voor sociale contacten die passen bij de waarden die we als mensen hebben.

WERNER HERZOG maakte een documentaire van dik 30 minuten over het gevaar van de smartphone in het verkeer. Nu is Werner niet meteen de meest vrolijke man als het gaat om nieuwe technologie, maar zijn documentaire is zeer de moeite waard.

De gevaarlijkste plek ter wereldLINDSEY LEE JOHNSON schreef een boek (link naar het boek) met als titel de gevaarlijkste plek ter wereld. Het speelt zich af op een middelbare school waar een desolate wereld wordt geschetst vol schatrijke kinderen die worstelen met hun plek in de wereld. Smartphones, social media, (het gebrek aan) echte connecties, imago, afleiding. Lindsey Lee Johnson schetst een onrustbarend beeld.

SLIDE DECK. Op dit slidedeck hou ik gave visuals bij rond dit onderwerp. De nieuwste versie staat altijd online.

GAVE DESIGN IDEEËN, zoals Klemens Schillingers lamp die alleen aangaat, als je je smartphone in het kastje legt.

Laatste update: 24-10-18